Infobrev april/maj

  • 31 maj 2024

Infobrev

Infobrev april/maj


 

Simsport:

 

April

 

Tekniksim - Dagläger

April månad började med påsklov vilket innebär dagläger för alla våra tekniksimmare. En heldag som startade med en påskinspirerad simträning följt av buffe och avslutades med massa strikes i bowlinghallen. 

 

Tävlingssim

I April var det dags att starta upp långbanesäsongen på allvar. En stor trupp simmare begav sig till Sportringen Swim Meet i Burlöv för att testa formen. Det blev en riktig rivstart för många och ytterligare kval till sommarens mästerskap säkrades. 

Samtidigt, längre upp i landet, hade vi en trupp  på 4 simmare som under 5 dagar befann sig i Stockholm och fick där möjlighet att tävla mot stor internationell konkurrens.

 

Helgen efter var det redan dags för tävling igen, denna gången i  KSK Tidsjakt i Karlshamn. För vissa var det tävlingsdebut utanför Karlskrona. En bra tävling med fokus på att ha kul och simma fort.

En månad full av tävlingar avslutades med Glasriket Cup i Växjö. Sista kortbanetävlingen för många på ett bra tag. En helg som återigen bjöd på oväntat snabba simningar och ännu fler mästerskapskval inför sommaren. 

 

Sammanfattningsvis var april en riktigt bra månad och vi ser med spänning fram emot vad resten av våren och sommaren har att erbjuda.

 

Maj

 

Vårsimiaden

Ett starkt gäng simmare var iväg på vårsimiaden i Kristianstad. Detta är en rolig tävling som anordnas varje vår och höst runt om i hela landet. Tävlingen är en instegstävling riktad till simmare i åldrarna 12 år och yngre.

 

Simiadenläger

Vid Kristi himmelsfärds befann sig våra simiadengrupper i Ronneby på ett tvådagarsläger med övernattning mitt i fina brunnsparken. Lägret bjöd inte bara på träning utan även lekar, kortspel, korvgrillning, bilspaning, tacokväll och en massa skratt. Två riktigt bra dagar helt enkelt.

 

Citadellsim

I maj var det dags för årets första utetävling. Landskrona bjöd på både sol, moln och lite regn men framför allt en massa roliga minnen. Ännu en lyckad tävling för KSS och vi ser fram emot att komma tillbaka till Landskrona om endast några veckor igen.