Nyheter

Kerstin vann VM i Ironman 70.3

  • 31 aug 2023

image: Kerstin vann VM i Ironman 70.3

Kerstin Mogull som tävlar för Karlskrona Simsällskap har skickat en hälsning efter att hon vann VM i Ironman 70.3 (halvdistans) i sin åldersklass:

Glad och stolt över segern i Lahti, Finland, där Världsmästerskapen i Ironman 70.3 gick av stapeln förra helgen. Ganska tuff bana, särskilt löpningen som började med en brant backe (jag som trodde att Finland var platt…).

Jag bor ju i London under vinterhalvåret men har verkligen njutit av att kunna träna i Karlskrona och Blekinge hela sommaren. Det finns ingen bättre eller vackrare plats så det känns helt rätt att tävla for KSS och Sverige.

Ni siktar jag på sista tävlingen för säsongen som är Världsmästerskapen på olympisk distans i Pontevedra, Spanien, i slutet av september.

Ironman Kalmar

  • 24 aug 2023

I helgen avgjordes Ironman i Kalmar som firade 10-årsjubileum. I år var det damproffsens tur att delta och Lisa Nordén tog hem vinsten.

Vi var flera KSS medlemmar på plats i Kalmar som gjorde dem sällskap. Vi tog oss igenom simning 3,8 km, cykel 18 mil och löpning 42,2 km. Simningen bjöd på dimma, vågor, strömmar och ett enormt sällskap av många triathleter i vattnet som kämpade för att ta sig fram. Det var omöjligt att se de landriktmärken man tidigare hade tagit ut och även svårt att se bojarna i vattnet under de förutsättningarna. Simningen var i år en utmaning för de flesta och tiderna blev säkert runt 10 min sämre för de flesta.

Kalmar/Öland bjöd inte på det allra finaste vädret precis så cyklingen blev lite kylig från start över Ölandsbron där det också var något kraftigare vindar så det gällde att hålla i cykeln när det gick utför på grund av plötsliga vindbyar. Därefter skön medvind innan det var dags att ta sig över allvaret och motvinden norröver. Vi kämpade på starkt i motvinden! Bor man i Karlskrona är man van vid tuffa vindar. Väl i Kalmar igen är det ”bara” 6 mil kvar och man får gärna känslan att nu är man hemma, men självklart är den sträckan utmanande på flera sätt.

Löpningen är tre varv med publik i stort sett hela vägen. Helt fantastiskt! Alla man känner såsom medtävlande, nära och kära, boende runt sträckan samt övrig publik hejar fram en hela vägen. Vilken upplevelse! Målgången i Kalmar sägs vara den allra bästa! Oavsett är den helt fantastisk och publiken fick säkert se ett antal olika målgester på röda mattan. Känslan att efter alla dessa timmar springa på den röda mattan omgiven av den fantastiska publiken mot mål för att ta emot den fina medaljen går inte att beskriva. Den lyckan måste upplevas!

Stort grattis till alla KSS medlemmar som deltog i Kalmar Ironman 2023. Grymt bra jobbat! Pelle Andersson, Anna Brunell, Katrin Jarnvall, Susanne Nilsson, Annika Antonsson, Ola Ramén, Olof Blivik, Jeanette Andersson, Håkan Andersson. Ett extra stort grattis till Beatrix Cser som tog hem andra platsen i sin åldersgrupp.