Tävlingssimning

Efter simskolan och tekniksimskolan så kan man gå vidare till tävlingssim. Här finns det flera olika grupper som tränar och har kul tillsammans flera gånger per vecka. De åker på tävlingar och läger tillsammans. Fokus är att ha väldigt roligt när vi idrottar. 


Mästerskapsgruppen

Du bör ha en bra motivation för att fortsätta din utveckling som simmare. Du utvecklas nu mot att kunna kvalificera dig till olika mästerskap för din åldersklass: JSM och SM. Det finns möjlighet att många simpass per vecka samt ett antal styrkepass per vecka. Träningen är elitinriktad.

Gruppen består för tillfället av aktiva simmare i åldern 15 år och äldre som tränar, tävlar och åker på olika läger tillsammans. Alla har minst ett individuellt kval till SM, JSM eller Sum-Sim eller är en viktig lagkappssimmare. Träningsnärvaro på minst 80%.
 
 
A-gruppen

Träningen i gruppen är tävlingsinriktad. För att komma med i denna grupp måste du ha träningsvilja samt tävlingserfarenhet. Din simteknik och dina simsätt måste vara godkända för tävling. Du kommer att ha fyra träningstillfällen per vecka.

Gruppen består för simmare i åldern 16 och äldre som tränar, tävlar och åker på olika läger tillsammans. Stämningen är mycket god. Skoj och allvar blandas för att bygga en god klubbanda.
 
Sum-Sim Guld

Träningen i gruppen är tävlingsinriktad. För att komma med i denna grupp måste du ha träningsvilja samt tävlingserfarenhet. Din simteknik och dina simsätt måste vara godkända för tävling. Du kommer att ha flera träningstillfällen per vecka.

Gruppen består simmare i åldern 14-16 år som tränar, tävlar och åker på olika läger tillsammans. Varje år siktar vi mot deltagande i  Sum-Sim. Stämningen är mycket god. Skoj och allvar blandas för att bygga en god klubbanda.
 
 
Sum-Sim Silver

Träningen i gruppen är tävlingsinriktad. För att komma med i denna grupp måste du ha träningsvilja. Din simteknik och dina simsätt måste vara godkända för tävling. Du kommer att ha flera träningstillfällen per vecka.

Gruppen består simmare i åldern 13-15 år som tränar, tävlar och åker på olika läger tillsammans. Varje år siktar vi mot deltagande i Simiaden och Sum-Sim. Stämningen är mycket god. Skoj och allvar blandas för att bygga en god klubbanda.
 
 
Simiaden Silver

Detta är den första steget i mot de olika tävlingsgrupperna. Träningen i gruppen är tävlingsinriktad. För att komma med i denna grupp måste du ha tränings- och tävlingsvilja. Din simteknik och dina simsätt måste vara godkända för tävling. Du kommer att ha fyra träningstillfällen per vecka.

Gruppen består av simmare i åldern cirka 7-11 år som tränar, tävlar och deltager i vissa tävlingar, åker på olika läger tillsammans. Varje år siktar vi mot deltagande i Simiaden. Stämningen är mycket god. Skoj och allvar blandas för att bygga en god klubbanda.

Pris: 1375 SEK per termin
 
B-gruppen

Om du gillar att simma men inte vill tävla och satsa så mycket på simningen är detta en passande grupp. Här är man cirka 13-16 år och kan alla 4 simsätten bra. Tävlar lite på mindre tävlingar efter egen önskan. Stämningen är mycket god. Skoj och allvar blandas för att bygga en god klubbanda.

Pris: 1100 SEK per termin

Erlagd medlemsavgift är ett krav för att få delta i våra verksamheter.

Sum-Sim Brons

Träningen i gruppen är tävlingsinriktad. För att komma med i denna grupp måste du ha träningsvilja. Din simteknik och dina simsätt måste vara godkända för tävling. Du kommer att ha flera träningstillfällen per vecka.

Gruppen består simmare i åldern 11-14 år som tränar, tävlar och åker på olika läger tillsammans. Varje år siktar vi mot deltagande i Simiaden och Sum-Sim. Stämningen är mycket god. Skoj och allvar blandas för att bygga en god klubbanda.